De Sprint Caterer staat voor vernieuwen, voor waarde toevoegen en voor ontzorgen.

We willen dat je na een week niet alleen met hét antwoord of vernieuwende concept naar buiten loopt, we willen ook dat je het gevoel hebt dat je je 100% op de opdracht hebt kunnen richten. Geen afleiding en randzaken, maar focus en fijn samenwerken met de juiste mensen om je heen. Dat we hiervoor staan is ook niet zo gek als je naar de achtergrond van de oprichter kijkt. 

De naam

Ruben Willems, oprichter van The Sprint Caterer, heeft een Hotelschool achtergrond. En faciliteren en cateren liggen qua betekenis dicht bij elkaar. Beide hebben als doel te ontzorgen. En wij doen dit door verschillende zaken uit handen te nemen. Van het regelen van de Sprint Facilitator, tot de locatie en de juiste specialisten. Maar ook door begeleiding te bieden in het voortraject zodat we op dag één direct vlot van start gaan en de juiste mensen aan tafel hebben. Op die manier zorgen we er voor dat de Sprint niet alleen goed verloopt, maar ook de waarde biedt waarnaar men op zoek is. Daarbij kun je, net als vanaf een menu in een restaurant, kiezen om gebruik te maken van slechts één “gang” of een compleet gecaterde Sprint. 

Passie voor vernieuwing en verandering

Naast een Hotelschool achtergrond heeft Ruben de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van concepten, waarbij hij continu zoekt naar mogelijkheden om te vernieuwen, te verbeteren en soms zelfs te veranderen. Hij heeft dit gedaan door zelf producten in de markt te zetten, de ene succesvoller dan de andere, maar ook door bij vorige werkgevers positionerings- en verandertrajecten te begeleiden. Hij is altijd op zoek naar manieren om iets beter, anders of juist simpeler te maken. In dit proces heeft Ruben kennisgemaakt met verschillende principes en methodes die hierbij helpen, zoals Design Thinking, Lean Startup en het Business Model Canvas. Door deze ervaring weet hij als geen ander met welke uitdagingen bedrijven te maken hebben, maar ook hoe je door de juiste vragen te stellen en de juiste mensen om je heen te verzamelen, deze uitdagingen kunt omzetten tot een succesvol product, proces of business case.