In een Design Sprint werk je 4 tot 5 dagen aan één businessvraagstuk. Bijvoorbeeld aan het oplossen van een probleem, het uitwerken van een idee of het testen van een concept. Iedere Design Sprint bestaat uit duidelijke fases en een gestructureerde aanpak.
Stap voor stap ga je van prangende vraag naar heldere probleemschets en van prototype naar testfase. De vernieuwende methode zorgt voor focus, creativiteit en innovatie. Zo bereikt je team in één werkweek doelen die normaal maanden tijd kosten.
Klaar voor de start
De Design Sprint lijkt een wondermiddel. Toch is dat het niet. De methode moet namelijk wel bij je vraag en de organisatie passen. Daarom beginnen we met een uitgebreide intake. We gaan in op vragen zoals:
- Wat is de huidige situatie?
- Hoe groot is de uitdaging?
- Waarom is het volgens jullie de investering waard?
Op basis van de antwoorden bepalen we samen of de Design Sprint de juiste methode is. Misschien past een andere workshop van The Sprint Caterer wel beter bij het vraagstuk.
Benieuwd of de Design Sprint bij je past? Plan gerust een intake in. Dat is gratis!
De voordelen van een Design Sprint Workshop
In een Design Sprint werkt je team op een nieuwe manier samen. Doelgericht en gefocust. Geen maandenlange testfases en inefficiënte vergaderingen, maar to-the-point sparren en ontwikkelen.
Kortom, zie de Design Sprint als een snelkookpan. Om gewaagde ideeën te testen, nieuwe producten te ontwikkelen of services te verbeteren.
Samen gaan we van een dwarsliggend vraagstuk op maandag naar een concrete oplossing op vrijdag. Bovendien testen we die uitvoerig. Zo weten we zeker dat de uitkomst effectief is.
De Design Sprint bespaart je een hoop geld en tijd. Én het zorgt voor een creatieve samenwerking: de bron van positieve energie, frisse moed en werkplezier! .
Wanneer doe je een Design Sprint?
Design Sprints zijn effectief in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je een oplossing zoekt voor een bedrijfsprobleem, een idee wilt uitrollen of een nieuw product wilt ontwikkelen.
Je doet een Design Sprint:
- Om ideeën en concepten te testen voordat je ze implementeert
- Om bestaande services of producten te verbeteren
- Om de behoeftes van je doelgroep in kaart te brengen
- Om een concept, idee of probleem tastbaar en begrijpelijk te maken
- Om een team op één lijn te krijgen en hen effectief te laten samenwerken
De fases van een Design Sprint
Iedere Design Sprint bestaat uit dezelfde heldere fases:
map, sketch, decide, prototype en test.
In 4 tot 5 dagen doorloopt je team een creatief proces waarin
geen idee te gek is en geen plan te origineel.